PowerWalk – Zuidbarge en de Emmerdennen
  • Zo fijn om de drukke werkdag af te sluiten met een uurtje PowerWalken in de buitenlucht! Marise haar enthousiasme werkt motiverend en ze bedenkt telkens weer nieuwe routes met leuke, uitdagende oefeningen. Kortom, heerlijk om te doen! Martine
  • Na de PowerWalk kom ik met meer energie in mijn lijf terug naar huis. En het ontspant mijn hoofd. Ria
  • PowerWalken is voor mij een nieuwe manier van bewegen. Heerlijk in de buitenlucht en in je eigen tempo. Maar natuurlijk wel jezelf uitdagen! We wandelen niet alleen, maar doen ook diverse kracht oefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse “obstakels”, die we onderweg tegenkomen. Onze begeleider Marise is enthousiast en legt goed uit wat de bedoeling is. Ook is er ruimte voor een gezellig gesprek tijdens de PowerWalk. Inge 
  • Ik mag graag wandelen en nu ik met pensioen ben zocht ik een actievere vorm van wandelen, met iets meer Power! Dat heb ik gevonden bij Marise. Op tempo wandelen, afgewisseld met oefeningen die al je spieren laten werken en voelen! Marise is een vrolijke meid die haar enthousiasme voor de sport heel goed aan ons overbrengt. Zij houdt goed in de gaten waar je grenzen liggen, maar speelt er ook op in als jij even iets extra’s wilt doen. Ze maakt er elke week weer een leuke afwisselende les van. Na een uurtje samen actief bezig zijn, buiten in de natuur, geeft mij een voldaan gevoel!! Sanny
“HSP – ontmoetingscafe” Rensenpark Emmen, een samenwerking met Maaike Schothorst, HSP-coach

Marise is een lekker enthousiast persoon. Ze heeft allerlei ideeën voor activiteiten om te gaan doen en heeft een grote drive om met mensen te werken en ze in beweging te zetten. Marise kan goed met feedback omgaan, is flexibel en bereid om de dingen anders te doen wanneer de omstandigheden daar om vragen. Marise geeft de deelnemers de ruimte te ervaren wat er te ervaren is en is hier niet sturend in aanwezig. Zonder oordeel ervaren is haar boodschap. Maaike 

Mindful Walk Clinic

Vanmorgen een mindful walk clinic gekregen van Marise in het Noordbargerbos Noord in Emmen (haar kantoor Grijnzende smiley met lachende ogen ). Deze clinic werd gegeven om de zorgmedewerkers te bedanken voor de goede zorgen de afgelopen tijd.

Lees meer

In 90 minuten hebben we op diverse manieren kort kennis gemaakt met onderdelen uit de meerweekse trainingen. Heel leuke en bovenal zeer nuttig!

Marise bedankt dat je je vrije zondagochtend  aan ons hebt willen besteden! Miriam – Treant Zorggroep –  

Mindful Walk 1 op 1, een 4-weekse cursus van zowel Online als individuele live sessies 

De 4-weekse cursus was voor mij een eerste kennismaking met mindfulness en tevens een bijzonder mooie ervaring.

Het idee is dat je meer in het hier en nu gaat leven, meer bij je gevoel komt en minder in je hoofd en dat allemaal heerlijk in de buitenlucht. De wandelingen in de natuur en de oefeningen die je tussentijds uitvoert helpen je hierbij.

Lees meer

De neusademhaling is voor mij een echte eyeopener! Door via mijn neus te ademhalen ervaar ik een meer ontspannen gevoel en het geeft mij energie.

Daarnaast reikt Marise handvatten aan om je zintuiglijke ervaring te versterken. Er is zoveel te zien, te horen, te ruiken… Ik ben me meer bewust van de buitenwereld en niet zo bezig met het wandelen an sich. Wat een leuke huiswerkopdracht heb je me gegeven door tijdens een wandeling drie foto’s te maken. Mindful bezig zijn en een oude hobby weer oppakken! Marise schept een ontspannen sfeer waarin je je prettig voelt. Na de bodyscan, waar we vaak mee afsluiten, voelde ik me heerlijk uitgerust.

Of ik al meer bij mijn gevoel kom? Dat is groeiende, ik kom van ver, ik heb het altijd zo gedaan, dus ik gun mezelf de tijd om het een levenshouding te laten worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat jouw begeleiding en al het naslagwerk dat je me hebt gestuurd mij hierbij zullen helpen.

Absoluut een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer rust en bezinning, maar ook graag actief is in de buitenlucht. Een mooi begin, een bijdrage aan een groter geheel en een mooie start met mindfulness! Gemma 

Mini Mindful Walk clinic met de bootcampers

Het uur dat we als bootcamp groepje in afgeslankte vorm (qua aantal) met jou een Mindful Walk gingen doen in het NoordBargerbos heb ik ervaren als een hele fijne kennismaking met de natuur in relatie met mijzelf.

De oefeningen waren afgestemd op de plek waar we liepen (bijvoorbeeld het paadje met het zachte mos) en het effect is de hele dag nog voelbaar geweest en maakte mij heel rustig en vredig.

Lees meer

Je vertelde met je prachtige, rustige stem bij elke oefening wat de bedoeling was. Het op je voetstappen of ademhaling focussen had een heel rustgevend effect. We werden er als groep ook heel stil van wat voor ons een prestatie is.

Het heel bewust in- of uitademen door de neus was een nieuwe ervaring en ik denk niet dat ik onder grote inspanning (bijvoorbeeld hardlopen) het ook kan toepassen.

Ik zie er zeker de voordelen van in om mijn ademhaling weer onder controle te krijgen. Een boswandeling met jou geeft een extra dimensie. Bedankt Marise. Godelein 

Mindful Walk 1 op 1, een 4-weekse cursus van zowel Online als individuele live sessies 

Na deze mindful-walk training met Marise ben ik me nog meer gaan beseffen dat je eigenlijk niet veel nodig hebt. Het genieten van de natuur ligt namelijk binnen handbereik.

Lees meer

Ik ben namelijk in het hier en nu als ik de wind door mijn haren voel gaan, als ik voel dat de zon mijn huid verwarmt, als ik voel dat een waas van regendruppels mijn gezicht bevochtigt. Ik ben in het hier en nu als ik veel verschillende vogels hoor fluiten, als ik gezoem hoor van ik weet niet wat, als ik de regen op de bladeren hoor vallen. Ik ben in het hier en nu als ik het gras ruik wanneer het net is gemaaid, of als ik van verre al de geur van bloeiende rozen kan opsnuiven. Op deze momenten denk ik of pieker ik niet over dingen die in het verleden zijn gebeurd of eventueel nog zouden kunnen gaan gebeuren. Dit geeft toch een stukje rust en ontspanning. Ik voel dan ook dat dit een klein stapje in de goede richting is van de reis van mijn hoofd naar mijn hart. Van denken naar voelen dus. Marise heeft me laten ervaren wat yoga oefeningen en meditatie met mij doen. Na de meditatie begon ik uitgebreid te gapen. Dit geeft al aan hoe ontspannen ik er door raakte.

Ook al vind ik het niet altijd even gemakkelijk, want o wee daar lonkt de telefoon weer of wordt mijn brein weer gevuld met gedachten die er niet altijd toe doen.

Maar…oefening in mindfulness baart kunst bedenk ik mij dan maar weer!

In deze training werd ook veel aandacht besteed aan de neusademhaling. Blijkbaar ademen veel mensen (deels) door de mond. Hiervan is bij mij geen sprake, behalve als ik ga sporten. Dan adem ik in door de neus, maar uit door de mond. Inmiddels ben ik dit gaan aanpassen en adem ik tijdens het hardlopen en fietsen in door de neus, maar ook uit door de neus. Zodra ik de neiging heb weer door mijn mond te gaan ademen, pas ik mijn tempo aan. Zo langzamerhand gaat het bijna vanzelf. Mijn prestatie zou hierdoor op langere termijn gaan verbeteren. Dit heb ik nog niet kunnen ervaren. Ik ben er immers nog niet zo lang mee bezig, maar ja al het goede komt langzaam.

Marise heb ik ervaren als een goede trainster met een luisterend oor en goede tips die ik in mijn dagelijkse leven prima kan toepassen. Ik ben dan ook blij dat ik deze training bij haar gevolgd heb. Ik kan deze training dan ook van harte aanbevelen. Monika