Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan wel PowerWalken. Dat is de basis van deze zeer effectieve laagdrempelige bewegingsvorm.

PowerWalken is trending en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd.  PowerWalken is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wisselen we af met krachtoefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Met PowerWalken houd je altijd 1 voet aan de grond, waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen!

En juist in deze tijd van Corona is het belangrijk om gezond en fit te blijven, lichamelijk en mentaal. We gaan er minder op uit, waardoor je misschien minder beweegt. Dan is het fijn als je toch actief kunt blijven bij een club die aandacht besteed aan de richtlijnen van het RIVM. We zorgen ervoor dat jij op veilige afstand van je mede powerwalkers kunt meedoen aan de les. Jouw gezondheid vind ik super belangrijk, daarom kan je je veilig bij ons aansluiten.

Waarom?

In beweging zijn is belangrijk! Om ons lichaam goed te laten werken is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Met PowerWalken doe je dat allemaal en dat op een laagdrempelige manier. Ieder loopt op zijn of haar eigen tempo mee, de oefeningen zijn eenvoudig en wat een heel mooi pluspunt is, we zijn buiten in beweging. Het is inspannen en ontspannen tegelijk. En geschikt voor iedere leeftijd! Geïnteresseerd? Meld je dan nu alvast aan via PowerWalk Emmen! Of lees verder op: De PowerWalk Club

De voordelen

 • Je varieert in snelheid, daardoor verbetert je conditie snel.
 • Je actief wandelt waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, waardoor je houding verbeterd.
 • Je krachtoefeningen tussendoor doet, hierdoor onderhoud je je spiermassa.
 • Samen bewegen motiveert.
 • Het goed is voor je sociale contacten.
 • Je hierdoor een gezonder en fitter leven hebt!

Programma

 • Warming-up
 • PowerWalken!
 • Krachtoefeningen (of balans- en mobiliteitsoefeningen)
 • PowerWalken!
 • Cooling-down

Kledingadvies

Makkelijk zittende (stretch) kleding waarin je lekker kunt bewegen. Kleding in lagen is ook handig, zodat je iets uit of aan kunt trekken. Kies voor lekker en comfortabel zittende schoenen, geschikt voor zowel een harde als een zachte ondergrond. Bijvoorbeeld, wandelschoenen, sport- trail- of hardloopschoenen. In de avond is goede verlichting noodzakelijk, kies bijvoorbeeld voor een reflecterende jas, of reflectievest met ledlampjes.

Bekijk wanneer jij wilt Powerwalken en lees meer op: Lesrooster en tarieven.

*IVM het Coronavirus in Nederland zijn de PowerWalk lessen vanaf 27 jaar en tot maximaal 4 personen per groepje, met 1,5m afstand.

Gezond zijn en gezond blijven, dat geldt voor iedereen! Blijf bewegen, zoek ontspanning en probeer mindful om te gaan met de situatie die nu in de wereld leeft. Namasté Marise