Hallo. Ik ben Marise Galestien-Campfens, een creatief buitenmens, sociaal, sportief, ondernemend en opmerkzaam van aard.

Ik ben geboren in Emmen en sinds 2004 weer woonachtig. Ik geniet ontzettend van het bosrijke gebied rond de stad, het groene centrum van Emmen en onze fijne tuin. Dit samen met mijn man en onze hond Bob.

Mijn voorgaande werkervaring heb ik opgedaan in een adviserende en ondersteunende rol, binnen zorggerelateerde bedrijven. Dit door zorgprofessionals te begeleiden, zodat zij zichzelf verder konden ontwikkelen en verder konden groeien in hun praktijk.

Buiten Buro is ontstaan vanuit mijn verpleegkundige achtergrond, in het kader van preventie, voorlichting en kwaliteit (duurzame inzetbaarheid met behoud van kwaliteit).

Maar ook vanuit mijn eigen ervaringen tijdens mijn burn-out, met herstel door oa mindfulness, wandelen in de natuur en het toepassen van ademhalingstechnieken, zonder prestatiedruk.

Hierdoor heb ik mijn hart gevolgd en de opleiding tot Mindfulnesstrainer cat. 2 in 2019 afgerond. De combinatie van “mindful” zijn in de buitenlucht, zonder prestatiedruk is voor mij “mindful natuurlijk” zijn. Daarom heb ik de licentie van Mindful Walk Instructeur in 2019 voor de “gemeente” Emmen behaald.

Mijn missie is om jou in je eigen kracht te laten staan; je “mindful natuurlijk” voelen. Zodat jij meer uit je hoofd en meer in je lijf komt! Maar ook om gezamenlijk lol te maken! Daarom zijn mijn PowerWalk lessen, de MindVit Walk clinics en de cursus Mindful Walk praktisch, luchtig en speels van karakter!

Kortom wandelen in de natuur brengt je tot je eigen “zijn” bij Buiten Buro, mindful natuurlijk! Bewegen zet namelijk alles in en om je heen (weer) in beweging! Bewegen is een preventie-middel en een herstelmedicijn.

Het denken creërt het ravijn, het hart steekt het over – Sri Nisargadatta

In mijn “PowerWalk” lessen gaan we de natuur van Emmen en Dalen in! We wandelen intensief, waarbij je hartslag omhoog gaat! In een stevig tempo wandelen, waarbij je je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Onderweg wisselen we het stevig wandelen af met krachtoefeningen, zodat je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Met Powerwalken houd je altijd 1 voet aan de grond, waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen!

In de MindVit Walk clinics maken we de combinatie tussen ontspanning en inspanning, door intensief wandelen af te wisselen met rustig wandelen. Tijdens het Mindful wandelen ligt de focus op het bewust opmerken van de omgeving waarin je wandelt en het voelen van je lijf. Zodat je meer uit je hoofd komt en meer in je lichaam. Met extra aandacht voor de ademhaling, tijdens het bewegen in de buitenlucht, brengt je bij je natuurlijke zijn. Tijdens het PowerWalken, waarmee je ook je armen intensief meebeweegt, doen we ook kracht- en balansoefeningen tussendoor. Op deze manier verbetert niet alleen je conditie, maar ook je spierkracht.

De tools en technieken die je tijdens de cursus “Mindful Walk” ontvangt kan je direct inzetten, maar zijn juist ook in je dagelijks leven goed toe te passen. Samen trekken we de natuur van Emmen in, waar je eindelijk niks meer “moet”. Daar waar je mag genieten, in het “hier en u”, zodat je bij je gevoel mag aankomen. Laat je gedachten los en kom tot “wie je werkelijk bent”, zonder prestatiedruk.

*IVM het Coronavirus in Nederland zijn de PowerWalk en MindVit Walk lessen en de Mindful Walk clinics vanaf 27 jaar en tot maximaal 4 personen per groepje, met 1,5m afstand.

Gezond zijn en gezond blijven, dat geldt voor iedereen! Blijf bewegen, zoek ontspanning en probeer mindful om te gaan met de situatie die nu in de wereld leeft. Namasté Marise