Hey hoi wie ben jij en wat doe jij eigenlijk? En wie is Marise Galestien Campfens eigenlijk en wat doet ze?
 
 
Deze vraag kreeg ik onlangs een paar keer te horen, dus toen dacht ik daar gehoor aan te geven.
 
Voor diegene die mij al persoonlijk kennen, misschien ontdek je wat nieuws. Maar uit een offline gesprek ipv een online communicatiemiddel ontdek je natuurlijk veel meer.
 
Ik ben rustig van aard, maar kan ook heel enthousiast zijn. Ik ben sociaal, en zit altijd vol ideeën. Focussen blijft voor mij dan ook een uitdaging, haha. Wel merk ik op dat ik juist tijdens het geven van de cursus Mindful Walk, de interactie die dan ontstaat en het creatief vormgeven van mijn ideeën ik heel gefocust kan zijn! Da’s voor mij echt genieten: “Zoals jij bent, zo is je wereld”.
Verder ben ik verzot op Tiramisu, bewegen in de natuur en deze beleven! En ben ik jaloers op mijn man wanneer hij voor zijn werk naar Japan gaat, want dan eet hij de lekkerste sushi! Ook Australië en Schotland hebben mijn hart gestolen….wanneer gaan we weer??!
 
Mindfulness, het heeft mij persoonlijk al veel gebracht, al was dat wel een proces in bewustwording. Toen (2003) ik tijdens mijn burn-out weer wilde gaan sporten maar daar niet toe kwam ontdekte ik mindful wandelen in de natuur, zonder prestatiedruk. Een nieuwe wereld ging voor mij open…met een afgeronde deelname aan een cursus mindfulness bij de GGZ op zak.
 
Mindfulness in de buitenlucht werkt, heb ik ervaren! En het ook niet meer doen aan die zelfopgelegde hoge eisen en doelen stellen. Het was letterlijk een verademing! Ademen via de neus in de frisse buitenlucht en je zintuigen meer openstellen ipv alleen maar in je gedachten rond te dwalen.
De kracht van mindfulness, de eenvoudige praktische oefeningen, het bewustwordingsproces van hoofd naar hart. De oefening in focus en concentratie, dmv wandelen of de ademhaling. Het mooie is, je hebt het namelijk altijd al bij je!
 
Verder ben ik van origine Verpleegkundige met bv de specialisatie Longverpleegkunde. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het begeleiden van verpleegkundigen en verzorgenden om de gegeven zorg te optimaliseren op product/ beleidniveau en het helpen opzetten van longspreekuren bij de huisartsenpraktijk waar veel informatieoverdracht en projectmatig werken plaats vond. Ik heb dit begeleiden van professionals met plezier gedaan. Het was het mooiste onderdeel van mijn werk!
 
Deze kern; mindfulness en het projectmatig begeleiding geven aan mensen op kennisniveau, zelfontwikkeling en groei heeft mij gebracht tot de opleiding Mindfulness trainer MBCT, basis. Mijn enthousiasme voor buiten bewegen, zonder prestatiedruk en mindfulness heeft geleidt tot het contact opnemen met Martijn Mensink van Mindful Run Nederland. Ook is ondertussen Buiten Buro, mindful natuurlijk ontstaan! Op dit moment geef ik met plezier de cursus Mindful Walk als Mindful Run instructeur volgens de principes van Mindful Run Nederland. Kom het ook ervaren!!
 
Graag ontmoet ik jou bij Buiten Buro, mindful natuurlijk!
Namasté Marise
Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *