Nog even over dat #groenmaaktgelukkig .. Ik zag, eventjes geleden, een busje voorbij rijden met de tekst: “Groen maakt gelukkig” met zo’n leuke smiley erbij! En ik werd direct compleet gelukkig, het was alsof er zo’n elektrisch schokje door mij heen liep. Ik straalde daarna en liep weer verder met de hond. Die dag leek alles nog groener te zijn dan de natuur zich al voor doet. Het bracht mij terug naar mijn jeugd…

Vroeger, als meisje, kwam ik altijd al buiten. Ik was bijna altijd buiten te vinden eigenlijk. In de moestuin bijvoorbeeld, waar ik mijn eigen stukje grond had. Waar ik ging zaaien en oogsten. Het was voor mij een stukje grond die ik zelf kon indelen en waar de mooiste dingen gingen groeien; fascinerend vond ik dat.

Vroeger kon ik ook al dromen, ik ben een observeerder, de schoonheid van dingen kunnen inzien, zoals het gedrag van mensen in groepsverband, of de details van iedere bloem en de verschillende maar ook samenhangende functies daarvan zien en de dieren, bij ons op de woonboerderij, hun vormen en kuddegedrag bijvoorbeeld. Maar ook kon ik voor mijn gevoel uren kijken naar kunst of naar de voorpagina van een Suske en Wiske strippenboek en de prachtige landschappen om mij heen terwijl ik aan het wandelen was…

Nu ik het zo opschrijf krijg ik kippenvel, en de gedachten die in mij opkomt is: “Maar dat heb ik nu nog steeds!” Het is alleen maar versterkt, mijn aandacht voor “groen” en in het groen zijn is eigenlijk nooit weggeweest. Het liefst beweeg ik mij ook in het groen, dat maakt mij het gelukkigst! Hiken in de bergen, wandelen met de hond, op de mountainbike zitten, kamperen, tuinieren, natuurfotografie, schilderen op hout, bootcampen..

En tenslotte geniet ik er ook enorm van om de cursus “Mindful Walk” via “Buiten Buro” te geven aan cursisten, middenin het bos! Want dan kan ik mijn “genieten” van en in de natuur door middel van “mindful bewegen” zonder prestatiedruk, mindfulness en “ademhalingstechnieken” echt doorgeven! Al wandelend kom je namelijk uit je hoofd en in je hart, dat is “mindful natuurlijk” zijn. Mijn nieuwe kantoor is dus buiten, kom het ook ervaren!

Namasté Marise

Author