Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het “hier en nu”. Het bewust aandacht geven in het huidige moment, zonder oordelen, met mildheid en vriendelijkheid aan de dingen zoals ze nu zijn. Over het vermogen “echt” aanwezig te kunnen zijn, het vermogen diep contact te maken met wat er is in de buitenwereld, maar ook in onszelf. Het vermogen om open en ontvankelijk te zijn, onbevooroordeeld te ervaren van wat er is. Mindfulness brengt je terug bij “voelen”, door meer in het “hier en nu” te zijn leer je je hoofd leeg te maken en meer te genieten. Kom uit je hoofd en in je hart!

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit de ademhaling te halen. We ademen allemaal, de hele dag door, zonder daarbij stil te staan. Door meer aandacht te hebben voor je ademhaling ervaar je minder stress en meer energie! Met de cursus Mindful Walk leer je te ademen volgens de de filosofie van de Buteyko Methode, een methode waarbij de verhouding tussen zuurstof en kooldioxide veranderd.

Wandelen zonder prestatiedruk maakt dat je je meer bewust wordt van je directe omgeving alsook voor het opmerken van je eigen gedachten of je lichamelijke sensaties. Je zintuigen staan daardoor bijvoorbeeld meer open voor het ontvangen van geluiden uit de natuur of het voelen van de zonnestalen op je huid. Door het bewust opmerken van je gedachten of geluiden kan je deze ook weer loslaten en door er te “zijn” innerlijke rust en minder stress ervaren.

Ik meld mij aan voor een Cursus Mindful Walk Emmen